Mina böcker

Syster sällsynt och jag och livet

Atermi Förlag 2007

Syster sällsynt och jag och livet är en utökad nyutgåva av Syster sällsynt och jag, som utkom 2004 på Atremi förlag. Boken består av dikter och texter om livet med två syskon med funktionshinder. Om minnen, om döden, och om kärleken.

Min syster är inte som andra.
På grund av henne är inte jag heller det.
Hon är sällsynt.
Jag är tacksam.

 

Annorlunda Syskon

Ica Bokförlag 2010

Annorlunda syskon handlar om hur det kan vara att växa upp med ett funktionshindrat syskon. Om svårigheter och glädjeämnen och hur det kan prägla de friska barnen.
Boken bygger på intervjuer med nio vuxna syskon där författaren Frida Blomgren har utgått ifrån tio frågeställningar, en för varje kapitel. Det som främst slår en är hur mycket de olika syskonen har gemensamt, både egenskaper och erfarenheter, trots att deras familjer och hemförhållanden har sett olika ut.

Många berättelser handlar om den oro för sjukdom som fanns under barndomen. När syskonen blir äldre finns också tanken på att den dag föräldrarna inte längre orkar eller är kvar i livet, kommer ansvaret att läggas på det friska syskonet. Samtidigt har många nära till glädje och de har lärt sig att inte oroa sig i onödan utan att leva i nuet.

 

Annorlunda syskon är slutsåld från förlaget men jag har ex kvar, kontakta mig gärna om ni vill köpa någon av mina böcker!